• ”Glashuset”

  • ”Matsalsbaren”

  • ”Gamla matsalen”

  • ”Loftet”

  • ”Nattklubben”

  • ”Uteserveringen”

Restaurang Gustaf Bratt

Vår förhoppning är att det ska kännas lika naturligt att komma till oss på Gustaf Bratt för att äta enklare smårätter likväl som en välkomponerad avsmakningsmeny med vinpaket. Gustaf Bratt är ett levande väsen. Vi är alltid alerta, fräscha och på tå – vårt hus är en oas dit du alltid är välkommen och kan förvänta dig det lilla extra. Varmt välkomna!

Går du i bröllopstankar, vill bjuda till stort kalas eller önskar du ett en fint avslut på en begravning?

Hos oss finns det stor erfarenhet sedan många år tillbaka att ta väl hand om större sällskap i grupp. Skräddarsy din middag eller fest hos oss med möjligheter till liveband, nattklubb eller bara en meny med hög ambition. Men ett stort hus på 3 våningar och en utegård som är lika stor finns det bara fantasin som sätter gränser. Vi kan ta upp emot 150 gäster i tallrikservering på olika plan och ännu mer på buffé. Avsluta kvällen på bästa sätt i stans snyggaste nattklubb med LED-väggar, strobbar och rökmaskin.

Tveka inte att höra av dig till oss vid intresse eller frågor på 0346-10331 eller bokning@gustafbratt.se

Gustaf Bratt
Gustaf Bratt

En restaurang med historia.

Restaurang Gustaf Bratt är inrymd i ett korsvirkeshus som byggdes år 1861. Fastigheten användes ursprungligen som sädesmagasin av handelsman Hellman och är det nordligaste av denna typ i Europa. Detta hus var första anhalten när man hade passerat Tullbron och i husen på gården fanns diverse serviceinrättningar såsom handelsbod, frisör och krog.

Efter andra världskriget hade byggnaden gjort sitt som sädesmagasin. Andra våningen hyrdes då av en handelsman i Göteborg vid namn Gustaf Adolf Bratt. Han köpte in ägg på landsbygden och fraktade hit dem. Här sorterades de och förpackades i trälådor för att sedan exporteras till utlandet. Denna verksamhet upphörde 1954. Härefter fungerade fastigheten enbart såsom diverse lagerlokaler fram till 1968.

Fastigheten renoverades successivt och år 1969 kunde man öppna lokalerna på andra våning såsom diskotek.
1971 var första våningen klar och man flyttade då diskoteket  dit. Det är idag Sveriges äldsta nattklubb som fortfarande är i drift.

Natten till den tredje augusti 2011  ödelades restaurangen av en eldsvåda. Endast magasinets tegelväggar och bärande reglar finns idag kvar av originalbyggnaden från 1861. Elva månader senare, den 30 juni 2012, var det återinvigning av ”nya” restaurang Gustaf Bratt.

Error: No template found at index: 0 for banner Error: No template found at index: 1 for banner