• Restaurangen

    Vår förhoppning är att det ska kännas lika naturligt att komma till oss på Gustaf Bratt för att äta enklare husmanskost likväl som en välkomponerad avsmakningsmeny med vinpaket. Gustaf Bratt är ett levande väsen. Vi är alltid alerta, fräscha och på tå – vårt hus är en oas dit du alltid är välkommen och kan förvänta dig det lilla extra. Varmt välkomna!

    Försätt neråt för att läsa mer om restaurangen

Restaurangen

Till Restaurang Gustaf Bratt är du alltid välkommen för att äta enklare rätter som en välkomponerad avsmakningsmeny med vinpaket. Vi vill erbjuda någonting för alla, vill man bara ta ett glas vin med lite goda tilltugg och njuta av den vackra utsikten har du kommit helt rätt.

Om oss

Efter många års restaurangerfarenhet i Stockholm valde vi att lämna det bakom oss och njuta av småstadslivet i Falkenberg. Med barn nummer två i magen fick vi ett erbjudande vi knappt kunde drömma om. Den första mars 2015 blev vi ägare till Restaurang Gustaf Bratt.

Med i bagaget har vi all möjlig erfarenhet av restaurangverksamhet, allt från planera kronprinsessans bröllop i Operakällarens regi, blanda drinkar ute i skärgården till att servera i can can-kläder på Melkers krog Le rouge.

Vår vision är att välkomna alla gäster, gammal som ung, Falkenbergare som turist eller politiker som sportentusiast osv till vår oas mitt i centrala Falkenberg.

Varmt välkommna!

Hanna & Per

Går du i bröllopstankar, vill bjuda till stort kalas eller önskar du ett en fint avslut på en begravning?

Hos oss finns det stor erfarenhet sedan många år tillbaka att ta väl hand om större sällskap i grupp. Skräddarsy din middag eller fest hos oss med möjligheter till liveband, nattklubb eller bara en meny med hög ambition. Men ett stort hus på 3 våningar och en utegård som är lika stor finns det bara fantasin som sätter gränser. Vi kan ta upp emot 150 gäster i tallrikservering på olika plan och ännu mer på buffé. Avsluta kvällen på bästa sätt i stans snyggaste nattklubb med LED-väggar, strobbar och rökmaskin.

Tveka inte att höra av dig till oss vid intresse eller frågor på 0346-10331 eller bokning@gustafbratt.se

En restaurang med historia.

Restaurangen är inrymd i ett korsvirkeshus som byggdes år 1861. Fastigheten användes ursprungligen som sädesmagasin av handelsman Hellman och är det nordligaste av denna typ i Europa. Detta hus var första anhalten när man hade passerat Tullbron och i husen på gården fanns diverse serviceinrättningar såsom handelsbod, frisör och krog.

Efter andra världskriget hade byggnaden gjort sitt som sädesmagasin. Andra våningen hyrdes då av en handelsman i Göteborg vid namn Gustaf Adolf Bratt. Han köpte in ägg på landsbygden och fraktade hit dem. Här sorterades de och förpackades i trälådor för att sedan exporteras till utlandet. Denna verksamhet upphörde 1954. Härefter fungerade fastigheten enbart såsom diverse lagerlokaler fram till 1968.

Fastigheten renoverades successivt och år 1969 kunde man öppna lokalerna på andra våning såsom diskotek.
1971 var första våningen klar och man flyttade då diskoteket  dit. Det är idag Sveriges äldsta nattklubb som fortfarande är i drift.

Natten till den tredje augusti 2011  ödelades restaurangen av en eldsvåda. Endast magasinets tegelväggar och bärande reglar finns idag kvar av originalbyggnaden från 1861. Elva månader senare, den 30 juni 2012, var det återinvigning av ”nya” Gustaf Bratt.