Musik

  • Johan Örjansson Gustaf Bratt

    Musik på Gustaf Bratt

Sommarkonserter på Gustaf Bratt

Musik på Gustaf Bratt i Falkenberg = Sommar! Våra sommarkonserter är alltid välbesökta, och när gräddan av lokala artister besöker oss varje sommar gungar hela gården! Vår grillbuffé är omåttligt populär och när alla är mätta och bandet tagit sista ackordet, öppnar vi upp Nattklubben som sjuder tills det ljusnar! På den här sidan presenterar vi ett urval av band som varit hos oss under åren, och som vi hoppas att se hos oss snart igen!

Johan Örjansson

I över 10 års tid har Johan stått på scenen på Gustaf Bratt troget varje sommar. Allt startade på en trall ute på gården sommaren 2007.

Johan spelar sitt egna material och det är anledningen att han återkommer år efter år. Och naturligtvis säger han ”stor anledning är även hans fantastiska och trogna publik”.

Han har under årens lopp spelat in hela 5 album. Bandmedlemmarna har kommit och gått och just nu är Gustaf Bratt det enda stället han uppträder under namnet ”Johan Örjansson”.

 

Johan på Facebook

Lily Arbor

Hösten 2017 bildades Lily Arbor – duon med rötter från Falkenberg. I Singer/songwriter-anda, med influenser från americana, country och indiefolk utstrålar Lily Arbor en musikalisk enkelhet. Musiken grundar sig ofta i självrannsakan, vemodig kärlek och längtan bort. När du lyssnar på duon får du en liten inblick i vad som kan gömma sig långt inne i två unga kvinnors hjärtan.

 

Lily Arbor på Facebook

I Am Nova

Det är barndomsvännerna Carl-Oscar Korenado och Jonathan Larsson som utgör duon i Am Nova, men live utökas duon till ett fullskaligt indierock-pop-band, vars energiska live-akt har fått dem att kallas ”Sveriges livligaste liveband”. I Am Nova har tidigare öppnat för flera kända svenska akter så som Norlie & KKV, Tomas Stenström och Timo Räisänen för att nämna några. Duons singel ”GOOD ENOUGH” fick stor uppmärksamhet av både Sveriges Radio och press när den släpptes, och de stora spellistorna var inte sena med att addera I Am Novas senaste singel.

 

I Am Nova på Facebook

Stånes

Stånes bildades sommaren 1982. Redan från början var agendan klar, de skulle aldrig ha mer utrustning än att den fick plats i Ronnie Skogs utslitna Saab V4 och samtidigt ville bandet blåsa publiken av stolarna. De hade många oförglömliga och kaotiska spelningar fram till 1986 då de plötsligt splittrades. Somliga skvallrade om solo karriärer medan andra talade om konstnärlig utmattning…
Trots att åren gått, så blåser de alltid publiken av stolarna.

 

Stånes på Facebook

Soda Pop

Sodapop har funnits sedan 90-talet och har sin bas i Falkenberg. Med nuvarande sättning har gruppen hängt ihop i över ett decennium. Repertoaren består av ”covers med en touch av eget” och låtarna är ett urval från 60-tal till 2017 där soul, blues, pop och rock blandas i en bubblande mix.

Bandet består av: Bengt Johansson – leadgitarr och sång, Bengan Karlsson – trummor, Per Berntsson – bas, Lucas Silvner – keyboards och sång och Jimmy Egenvall – rytmgitarr och sång. Ett rutinerat gäng där samtiliga medlemmar tidigare har spelat i mer eller mindre kända sammanhang.

Samuel Nilsson

I Samuel Nilssons liv har musiken länge stått i centrum. Sedan studenten har han förkovrat sig inom ämnet genom studier i såväl USA som Sverige. Från Falkenbergssonens debut-EP kan man tydligt höra influenser från såväl Folk – rock som John Mayer, men även ett starkt eget konstnärskap. Med gitarren i högsta hugg bjuder han alltid på en stark scennärvaro och en underbar kontakt med publiken. Med ena foten i popvärlden och den andra i indie/folk-scenen, står Samuel Nilsson på stadiga ben.  Tillsammans med sitt band levererar han låtar som grundar sig i både hjärtesorg och eufori.

Samuel Nilsson på Facebook

Tullbronegro med Simon Alexander!

Tullbronegro har på kort tid etablerat sig som ett av de bättre hyllningsbanden till norska rockikonerna Turbonegro. Med f.d medlemmar från bla Vains of Jenna, Transport League, What Tomorrow Brings, samt en tvättäkta kulturikon i förarsätet, är Tullbronegro väletablerade killar som verkligen bjuder upp till show och fest.

Simon Alexander – Sedan sin debut 2017 har Falkenbergaren Simon Alexander skapat sig ett namn inom indie/folk-scenen, där hans röst liknas vid bla Jeff Buckley och Matt Corby. Efter sina framgångar på Spotify förra året med singeln Slide så följde framträdanden på bland annat Göteborgs Kulturkalas, Live At Heart och Nobelbankettens efterfest.

TullbroNegro på Facebook

Lydia Schough med band

En nykomling på Bratts utomhusscen är Lydia Schough med hennes bandmedlemmar Benjamin Önnhed (elgitarr) Jens Classon (trummor) Jonathan Gertson (bas) Per Willstedt (Piano). Hon har bland annat tolkat The Cardigans hos oss.

 

Leif

Leif är ett liveband från Falkenberg som lirar festmusik från den svenska ”partyeliten”. De blandar de allra senast och hetaste hitsen med klassikerna man minns från förr. Med mycket spelglädje, energi och glimten i ögat ser de alltid till att bjuda på sig själva och att publiken har roligt. De ger 110% för att skapa den bästa partystämningen.

 

Leif på Facebook

Bra Drag

År 1977 bildades punkbandet Dag Vag. Gruppens musik blev sedermera influerad från alla möjliga håll och bandet kom själva till att kalla musiken för “Transkontinental Rockreggae”. Med muntra och trallvänliga sånger charmade de många, däribland medlemmarna i bandet Bra Drag. Denna hängivna grupp är ett hyllningsband till Dag Vag som gett ett antal väl mötta spelningar i och kring Falkenberg. När bandet spelar blir det alltid bra drag men när dom intar scenen på Bratt så lär det bli bäst drag!

 

Jagborn

Peter Jagborn har genom åren spelat flera gånger på Bratt inför 1000-tals ”Jagbornfantaster”. De håller sig som alltid till välkända, rockiga låtar, både lite nytt och mycket gammalt!

Silver Children

Silver Children är ett indieband grundat i Falkenberg bestående av Samuel Berg, Emil Karlsson och Kasper Sevholt.
Med ett vågat, men starkt ID debuterade bandet med ’Close The Door EP’ våren 2016 vilket snabbt ledde till framgångsrika spelningar på Rookiefestivalen, Malmöfestivalen, Sticky Fingers och mycket fler. Publiken kan förvänta sig en energirik och explosiv liveshow, där bandets specifika sound och produktioner minst sagt tänjer på gränser.

 

Silver Children på Facebook