Bratts Vänner

BRATTS VÄNNER

Välkommen!

Vi har länge funderat över hur vi på ett bättre och mer intimt sätt ska kunna prata med våra gäster och har nu beslutat oss för att starta en ”klubb” som vi kallar Bratts vänner. Tanken med klubben är egentligen inget komplicerat utan mer en kanal där vi kan nå er med exempelvis unika erbjudanden i restaurangen, efterfrågade recept från vår kökschef Cristian, tipsa om vilket vin som passar bäst till en viss rätt osv och det här nås ni via mail. Men tanken är också att ni ska nå oss! Vi vill ge er möjligheten att exempelvis komma med önskemål på vad ni vill se på vår utegård inför sommaren men också låta er få komma med menyönskemål. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev längst ned på sidan eller maila oss på brattsvanner@gustafbratt.se

 

När du kommer och äter hos oss erbjuder vi alltid hembakat bröd. Det här fruktbrödet passar bra i juletider får alltid högsta betyg när vi serverar det i restaurangen! Därför har vår kökschef Cristian Amaya plockat fram receptet till er.

GROVT FRUKTBRÖD

2 l filmjölk
500 g ljus sirap
2 msk bikarbonat
2 msk salt
3,5 dl grovt rågmjöl
3,5 dl vetekli
3 dl vetekross (1kg)
1,5 dl linfrö
1 liter vetemjöl
0,5 kg hackad frukt (russin, aprikos, katrinplommon, fikon, etc)
Krydda med torkad fänkål- och anisfrö

1 Blanda alla torra ingredienser.
2 Blanda i fil och frukt.
3 Blanda med degkrok på låg hastighet i ca 10 minuter.
4 Baka i smord brödform.
5 Baka i ugn på 150 grader tills innertemperaturen ligger på 98 grader (ca 1h).

Lycka till!

Är du vinintresserad?

Inom kort kommer vi förmedla hur vi på Gustaf Bratt kommer ta hand om våra “Vinvänner”. Vi kommer att erbjuda vinprovningar, middagar med vinproducenter med mera. Vår sommelier i huset tar gärna emot tips och önskemål vad just du är intresserad av. Tveka inte att maila oss på brattsvanner@gustafbratt.se vid intresse för att bli en av Bratts “Vinvänner” i framtiden.

PELLES SNAPSTIPS!

Jag anser att en snaps ska vara fräsch och uppfriskande när man äter tung julmat. Detta recept brukar gå hem både hos gamle farfar och frugan… Den är framförallt väldigt enkel att göra själv hemma, hälsar Pelle bakom bardisken.

Citron- och dillsnaps

Du behöver:

2 st dillkvistar
1 st citron
35 cl vodka eller renat brännvin

Gör så här: Skölj citronerna innan och riv citronzest från hela citronen. Använd gärna ekologisk citron. Blanda ihop ingredienserna med dillkvistarna och vodkan. Skaka och låt stå minst i 2 dagar. Sila och häll upp i en trevlig serveringsflaska. GLÖM INTE att kyla snapsen innan servering. GOD JUL och lycka till!